Колектори — це напівлегальні кримінальні угрупування — експерт

Сьогодні колектори — це незаконні, напівлегальні кримінальні угрупування. Вони займаються незаконними методами і формами повернення боргу.

Про це сьогодні на прес-конференції сказав Владислав Левинець, начальник головного управління юстиції в Івано-Франківській області.

За його словами, колекторські компанії мають право на життя, як альтернатива державним виконавчим органам, проте вони мають діяти в рамках закону і повинні мати ліцензію.

«Перед тим як відкривати колекторську компанію треба задуматися, які є кадри. Чи мають працівники вищу освіту, чи тільки по 15-20 років відсидки… А то приїжджають із поламаними вухами до підприємця і кажуть, що будуть його охороняти. Це ми вже проходили. Методи роботи колекторських компаній мають бути законними», — говорить Владислав Левинець.

Нагадаємо, що Міністерство юстиції завершило розробку законопроекту, який регулюватиме роботу колекторських компаній. Згідно закону планується створення державного реєстру колекторських компаній, а самі компанії повинні пройти процедуру ліцензування. Також має бути визначений орган, який контролюватиме діяльність колекторських компаній



old_editor, 06.04.2009 19:13



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини