Тимошенко обіцяє, що НКРЕ скасує «драконівські» тарифи

Прем’єр Юлія Тимошенко заявляє, що постанова НКРЕ про підвищення з 1 квітня тарифів на електроенергію для тих, хто споживає більше 400 кіловат на місяць, буде скасована.

Про це вона сказала на брифінгу у середу.

За словами Тимошенко, у середу вона провела нараду з керівництвом НКРЕ, на якій було досягнуто відповідної домовленості.

«Коли я дізналася, що НКРЕ з 1 квітня прийняла таке рішення, я перервала своє перебування на засіданні уряду, зібрала спеціальну нараду з керівництвом НКРЕ, і ми пояснили, що уряд виконує іншу стратегію. Ми заохочуємо людей перевести опалення і підігрів води для побутових проблем з природного газу на електроенергію. І зовсім нелогічно, коли НКРЕ піднімає тарифи для тих родин, які споживають більше 400 кіловат на місяць», — сказала вона.

«Крім того, немає логіки підвищувати будь-які тарифи людям, коли так трагічно розгортається світова фінансова криза», — додала Юлія Тимошенко.

Вона зазначила, що вона звернулася до НКРЕ з пропозицією скасувати це рішення, і її позиція «була почута».

«На цій нараді ми досягли порозуміння. Прем’єр-міністра НКРЕ почула. І я переконана, що вони скасують цю постанову. Ми будемо в контакті НКРЕ, і сьогодні до кінця дня я буду точно знати час, коли буде скасована постанова про підвищення тарифів», — сказала Юлія Тимошенко.

Як відомо, НКРЕ з 1 квітня підвищила тариф для населення, яке споживає щомісяця понад 400 кВт/г, у 3,1 рази — до 76,26 коп. (з ПДВ) за кВт/г.

Українська Правда

old_editor, 02.04.2009 19:30



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини