Олег Новіков: Розмови про нелегітимність уряду є політичних шулерством

Розмови політологів та деяких представників Секретаріату президента про те, що глава держави начебто має право розпустити Верховну Раду на тій підставі, що після відновлення у парламенті коаліції у складі фракції «Блоку Юлії Тимошенко», «Нашої України – Народної самооборони» та «Блоку Литвина» нова парламентська більшість не подала Вікторові Ющенку нову кандидатуру прем’єра, є звичайнісіньким політичних шулерством. Про це заявив парламентар від «Народної самооборони» Олег Новіков.

Він нагадує, що «стаття 90 Конституції України передбачає лише три випадки розпуску президентом парламенту:

- якщо протягом одного місяця у Верховній Раді України не сформовано коаліцію депутатських фракцій;

- протягом шістдесяти днів після відставки Кабінету Міністрів України не сформовано персональний склад уряду;

- протягом тридцяти днів однієї чергової сесії пленарні засідання не можуть розпочатися».

Олег Новіков також зазначив: «Ніяких зобов’язань щодо висунення нової кандидатури прем’єра, як видно з наведених мною пунктів, Конституція не передбачає. Тому положення про висунення коаліцією кандидатури прем’єра слід розглядати як її конституційне право, а не обов’язок».

«Можна було б за бажання зачепитися за положення щодо персонального складу уряду, але й тут придертися немає, бо ніхто відставку чинного уряду не приймав, аби потім формувати новий склад Кабміну. Навпаки, голосуванням 5 лютого поточного року резолюції недовіри до Кабінету міністрів парламентська опозиція зайвий раз підтвердила легітимність нинішнього складу Кабінету міністрів», — наголосив політик.

old_editor, 02.04.2009 17:44



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини