На Прикарпатті стартувала призовна кампанія «ВЕСНА-2009»

Першого квітня в Івано-Франківській області розпочалась чергова призовна кампанія «Весна-2009». Цього разу військові однострої вдягнуть 672 молодих юнака з Прикарпаття. Найбільша частина хлопців, а саме 450, піде служити до лав Збройних Сил України, 155 юнаків буде скеровано до Міністерства внутрішніх справ України, 37 – до дорожньої спеціальної транспортної служби і 20 найкращих представників Івано-Франківщини будуть представляти регіон в елітному формуванні – так званому Президентського полку. Про це повідомив підполковник Тарас Грень, західний регіональний медіа центр Міністерства оборони України.

«Ми цілком готові до якісного проведення призову, — зазначив обласний військовий комісар підполковник Геннадій Долгашов. — Заздалегідь було затверджено склад обласної призовної комісії, яку очолив заступник голови-керівник апарату Івано-Франківської ОДА Олег Коржак. Підготовлені приміщення для медичного огляду призовників, збору і відпочинку команд. Також замовлено і забезпечено місця у поїздах для того, щоб майбутні солдати могли без перешкод дістатись до своїх частин».



«Загалом прикарпатці мають у нас добру репутацію, — зазначив командир окремої роти капітан Олександр Єлшин. — Як правило, вони добре розвинуті фізично, не мають шкідливих звичок і привчені поважати порядок».



Призовна кампанія «Весна-2009» буде тривати упродовж двох місяців і завершиться 31 травня. Отже, всім юнакам, які отримали першого квітня повістку з військкомату, не потрібно розцінювати це як жарт, бо неявка на призовну дільницю відповідно до законодавства розцінюється як ухилення від призову і тягне за собою кримінальну відповідальність.

old_editor, 01.04.2009 21:36



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини