Малофій: Ми плануємо відкриття наркологічних кабінетів по всій області

В Івано-Франківську, Коломиї та смт. Рожнятові було ліквідовано три нарколабораторії. Завдяки проведеним правоохоронними органами оперативно-розшуковим заходам були ліквідовані 48 аптек, 22 підприємства, де було виявлено наркосировину.

Про це на сьогоднішній колегії розповів начальник головного управління охорони здоров’я ОДА Любомир Малофій.

«З метою недопущення розповсюдження наркотичних, психотропних лікарських засобів працівниками УМВС України в області постійно здійснюються перевірки лікувально-профілактичних та аптечних закладів області щодо дотримання вимог чинного законодавства. Крім того в області діють служби роботи з ін’єкційними споживачами наркотиків, а також 20 пунктів по всій області, які надають допомогу, виїжають за викликами та проводять профілактичну роботу з дітьми та молоддю», — розповів Любомир Малофій.



За його словами, на сьогоднішній день в області від 10 до 16 тисяч осіб, які вживають наркотичні препарати, тільки 3039 з них перебувають на лікуванні в наркодиспанцері, 571 – люди, що перебувають на диспансерному обліку, 224 неповнолітніх, які вживали наркотики і проходять лікування. В Івано-Франківську 792 дорослих лікуються від наркоманії, 4 підлітки на диспансерному обліку і 5 – на профілактичному.

«Ми плануємо відкриття наркологічних кабінетів по області та проводити інформаційно-просвітницькі акції, тренінги, бесіди, лекції з популяризації здорового способу життя», — говорить Любомир Малофій.

old_editor, 20.03.2009 19:18



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини