Хочеться світла – треба платити, або Для кого вводять нові тарифи на електроенергію

Національна комісія з питань регулювання електроенергетики (НКРЕ) прийняла Постанову «Про зміну тарифів на електричну енергію».

Згідно цієї постанови, з 1 квітня вступають у дію нові тарифи за оплату електроенергії.

Для населення, яке споживає понад 400 кВт∙год на місяць, встановлюється ціна за електрику — 76, 26 коп. (з ПДВ) за 1 кВт∙год.

Зазначений тариф не буде поширюватися на багатодітні та прийомні сім’ї.

Для населення, яке проживає в будинках, обладнаних кухонними електроплитами та електроопалювальними установками або лише електроопаленням (у тому числі в сільській місцевості), 1 кВт∙год коштуватиме 18,72 коп. (з ПДВ).

У відділі інформаційної політики ВАТ «Прикарпаттяобленерго», «Малакаві» повідомили, що в Івано-Франківській області налічується 7 762 абоненти, які використовують понад 400 кВт∙год, а це становить близько 6 % (5 млн. кВт∙год) місячного споживання усього населення області.

Більшість таких абонентів мешкають в Івано-Фрнаківську, Яремчі, Косові та Тисмениці.

«Підвищення тарифів має економічне підгрунтя, — кажуть у відділі інформаційної політики «Прикарпаттяобленерго», — Тривале штучне стримування тарифів на електроенергію для населення та пов’язане з ним перехресне субсидіювання (коли юридичні споживачі вимушені відшкодовувати різницю між встановленими для населення тарифами та рівнем їх обґрунтованих витрат), сприяє більшому ціновому навантаженню населення, а ніж підвищення цін на електроенергію для побутових споживачів».





old_editor, 20.03.2009 19:13



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини