Палійчук: Заборгованість по заробітній платі є, але ніяких дій зі сторони міського голови, щоб її погасити

Роботу міського голови Віктора Анушкевичуса вважають незадовільною у плані наповнення Пенсійного фонду і вчасної виплати пенсій. За словами голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Миколи Палійчука: «Голова боїться прийти і давати відповіді на такі важливі сьогодні питання як заборгованість по виплаті заробітної плати та пенсій».

Як повідомив на колегії обласної ради начальник головного управління Пенсійного фонду України в області Петро Данилюк, за два поточні місяці цього року пенсійні виплати забезпечено в повному обсязі. Необхідні кошти для виплати пенсій на березень складають 310,7 мільйонів гривень. На 1 березня цього року заборгованість з заробітної плати становить 30,2 мільйони гривень, серед них 17,6 мільйонів борг службово-комунальних підприємств.

За словами Петра Данилюка, в області 152 підприємства офіційно вважаються банкрутами з загальною сумою заборгованості 12658,5 тисяч гривень. З них 27 підприємств банкрути уже близько трьох років. За спрощеною процедурою ліквідації порушено кримінальні справи щодо 76 підприємств, при тому, що процедура ліквідації не може перевищувати 18 місяців, у 13 підприємств процедура триває від двох до п’яти років.

«Наразі, активно розпочали свою роботу комісії з питань погашення заборгованості з платежів до бюджету, із заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, які слідкуватимуть за виконанням графіків погашення заборгованості керівниками підприємств та притягнення до відповідальності підприємств – боржників», — говорить Петро Данилюк

old_editor, 20.03.2009 16:25



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини