Анна Крисюк: школа Влада Ями — це комерційно-благодійний проект

«Люди не цінують того, що ти робиш. Я вже вісім років займаюся благодійними проектами, але після таких відгуків просто руки опускаються», — так «Малакаві» прокоментувала статтю «Добре ім’я чужим коштом, або Хто насправді спонсорує дітям-сиротам навчання у школі Влада Ями» директор цієї школи Анна Крисюк.

За її словами проект Влада Ями — комерційно-благодійний. У школі безкоштовно займаються 10 дітей-сиріт та двоє — хворих на цукровий діабет.

«Так, у нас зараз є троє меценатів, які опікуються чотирма дітьми. Зараз ми шукаємо і для інших дітей меценатів, щоб вони могли забезпечити їм повноцінне оздоровлення влітку. Але поки для інших дітей меценатів не знайшли, ми їм самі придбали необхідний одяг для занять», — сказала «Малакаві» Анна Крисюк.

Пані Анна запевняє, що вона не робить піар на дітях-сиротах та дітях хворих на цукровий діабет.

«На таких речах не робиться піар. У моїх знайомих син хворий на цукровий діабет. Він дуже хотів навчитися танцювати. Одного разу хлопчик сказав, що, якщо його віддадуть в школу Влада Ями, то він нікого не звинувачуватиме у тому, що він хворий. Цей випадок мене і спонукав брати на навчання не тільки дітей-сирі, а й діабетиків. Зрештою дітям-сиротам якась увага приділяється, вони мають підтримку, а діабетики вони хворі, їм треба допомогти», — каже Анна Крисюк.

Навчання у школі Влада Ями коштує 300 грн. на місяць для дітей і 400 грн. — для дорослих. В той час як у місцевих танцювальних школах, тренери які, до речі, викладають у Влада Ями — до сотні. Цьому є логічне пояснення, каже Анна Крисюк. По-перше, школа знаходиться в центрі міста і орендна плата достатньо висока. По-друге, певний прибуток має отримувати і власник школи — Влад Яма, якому до того ж треба компенсувати видатки на дорогу та проживання в Івано-Франківську.

«А ще у нас значні видатки на комунпослуги, школа працює цілодобово (з 10 ранку до 22 вечора — автор). До того ж ми будемо долучатися до організації різних заходів, і всі діти, ті діти, які добре займаються, будуть мати туди безкоштовні запрошення», — каже Анна Крисюк.

old_editor, 19.03.2009 23:18



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини