У Франківську вчать техніки зваблення, або Хто такий пікапер?

Викликати симпатію у людей – природжена риса, але їй можна навчитись, вважає психолог Радислав Петрів.

«Приваблення – певний процес, який викликає симпатію у людей. Вміння бути привабливим означає цілеспрямовано викликати бажання спілкуватись. Це така якість особистості, якість лідерів, хоча цьому можна навчитись», — каже психолог.

Влітку минулого року Радислав Петрів проводив тренінг, метою якого було навчити учасників готовності до спілкування і як наслідок, викликати симпатію у опонентів. Одним із таких тренінгів був «Вуличний розгул», головним завданням учасників, а це були хлопці, просто на вулиці протягом години дізнатись 25 номерів телефону дівчат. І як запевняє пан Радислав, тих, хто дістали 25 номерів протягом години, було чимало.

Всі тонкі нюанси технології зваблення входять до системи тренінгів, так звані пікап тренінги. А учасників пікап тренінгів, які потім в житті застосовують набуті знання – пікаперами.

«В пікаперів єдина мета – звабити своїх жертв», — каже Радислав Петрів. В хід іде ціла система поглядів, жестів, вміння ввести в комфорт, говорити про жертву, бути таким собі дзеркалом, вести себе відповідно до того, що хочеш показати.

«Якщо пікапер буде ввести себе так, ніби в нього є Феррарі, будучи в порваному взутті, ніхто й не засумнівається, що вона в нього є», — каже Радислав Петрів.



Знайомство для знайомства, кожна наступна дівчина – ще одна галочка у власному самолюбстві. «Це схоже на легкий наркотик, повернення до підліткових реакцій», — каже Радислав Петрів.

Гонитва за кількістю номерів телефонів інакше називається пікап спорт. Є і інші пікапери, кінцевим результатом діяльності яких є не кількість номерів телефонів, а затягти свою жертву до ліжка.

«Вони діють за дещо іншою схемою: знайомство (приваблення), комфорт і зваблення. Таку систему розробив голлівудський актор другої половини ХХ століття Містері. За певний час, а саме: 7 годин, пікапер повинен звабити свою жертву», — каже Радислав Петрів.

В жодному випадку пікаперів не цікавить, що відчувають кинуті ними дівчата.

За словами Радислава Петріва, весь цей кайф від знайомств, зваблень – скороминущий. Це все штучно і неправдиво, соціальні ігри та маски, які рано чи пізно набридають, вважає психолог.

Радислав Петрів каже, що в Івано-Франківську хлопців, які використовують техніку зваблення є достатньо, а от пікаперів, у повному розумінні цього слова, набагато менше.

old_editor, 19.03.2009 14:09



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини