На Прикарпатті звільняють кваліфікованих працівників — експерт

Рівень безробіття на Прикарпатті не критичний, проте він ростиме протягом найближчого часу.

Про це сьогодні на колегії сказав директор обласного центру зайнятості Григорій Горбаль.

«У жовтні минулого року зареєстровано 4000 безробітних, після чого уже в листопаді та грудні відчувався вплив економічної кризи і відповідно збільшилась чисельність безробітних. Вже з першого вересня по 28 лютого 2009 року зареєстровано близько 17, 322 безробітних. З них 1278 звільнились через скорочення штату, за згодою сторін – 12, 116 осіб, за власним бажанням – 1398 осіб», — сказав Григорій Горбаль.

За його словами, найбільшою проблемою є звільнення кваліфікованих кадрів, на яких ще в червні минулого року був великий дефіцит. До такої категорії належать водії, інженери, токарі, машиністи, комірники, будівельники та робітники машинобудівних галузей.

«Найбільше звільнень в Івано-Франківську та Калуському районі на виробничих підприємствах. Це свідчить про структурне безробіття. Зараз важливо зберегти трудовий потенціал підприємств, бо криза рано чи пізно закінчиться і буде велика потреба у трудовій силі. Ми просимо керівників підприємств звільняти працівників лише в крайньому випадку, нехай вони працюють у режимі скороченого дня, але вони нам потрібні», — говорить Григорій Горбаль.

old_editor, 20.03.2009 16:55



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини