Працівники проти роботодавця, або Антиколекторську компанію «Ваша Надія» звинувачують у бездіяльності

Минулого тижня на адресу «Малакави» надійшов лист від колишніх працівників антиколекторської компанії «Ваша Надія», які розповідають про те, що засновник компанії Федір Олексюк, начебто, нічим, окрім піару компанії, не займається.

«Ваша Надія», начебто, веде не більше десятка справ, більша частина з яких — це справи родичів Федора Олексюка та його самого.

«Хочемо звернути Вашу увагу на те, що під час прес-конференцій, «круглих столів» та інших зустрічей із журналістами в ролі потерпілих від банківського свавілля виступають одні й ті самі особи з Косівського району, причому здебільшого з села Слобідка, де фактично зареєстрований засновник компанії Федір Олексюк. Деякі з них, зокрема п. Сумарук та Ольга Лепкалюк – його родичі, Орест Кулешір – особа, яка зацікавлена у отриманні прибутку від діяльності компанії», — говориться в повідомленні.

«Ні Ольга Лепкалюк, ні пан Сумарук не є моїми родичам, — сказав «Малакаві» Федір Олексюк. — Хоча я не заперечую того, що юристи «Вашої Надії» ведуть справи моїх родичів. Власне з того і почалося, що я захотів допомогти собі і своїм рідним у боротьбі із колекторськими компаніями».

За словами Федора Олексюка, юристи «Вашої Надії» тільки в Івано-Франківській області ведуть понад сто справ. Всі вони тривалі у часі, тому ще зарано говорити про якісь перемоги у суді. Також пан Олексюк запевняє, що жодній людині, яка звернулася за допомогою до «Вашої Надії» відмовлено не було.

«Так, вони нікому не відмовляли, але конкретних кроків по тих справах не робили. Людям чітко не говорять скільки вони мають заплатити за послуги антиколекторської компанії. Спочатку називають суму у 500 грн., потім говорять, що треба заплатити ще сто гривень, а потім ще. У клієнтів складається враження, що з них просто викачують гроші, а конкретних рухів по справі не бачать, тому ідуть геть. До того ж, коли я ще працював у «Вашій Надії», то юристи приходили на роботу і просто сиділи, бо їм не платять зарплату», — повідомив «Малакаві» колишній працівник антиколекторської компанії, який попросив не називати його.

Федір Олексюк говорить, що дійсно боргує своїм працівникам.

«Справа у тому, що у нас є тільки одна третя проплат від клієнтів. Якщо людина опинилася без засобів до існування, то з чого вона заплатить за наші послуги? Саме тому ми і затримуємо працівникам зарплату», — повідомив «Малакаві» Федір Олексюк.

За його словами, він очікував, що журналісти звертатимуться до нього із такими питаннями. «З нашої компанії пішло двоє працівників, один з яких журналіст. Вона, коли йшла, сказала, якщо я їй не виплачу зарплату, то підніме скандал і зрівняє нас із землею», — сказав «Малакаві» Федір Олексюк.

Колишній працівник «Вашої Надії», говорить, що він пішов не через затримання зарплати, а через те, що розчарувався в ідеях Федора Олексюка, який начебто, дбає тільки про власний піар.

«Саме через піар він розкручує бренд «Вашої Надії», щоб відкривати відділення в інших областях, а потім їх продавати по франчайзингу. Наприклад, так сталося із «Вашою Надією» у Запоріжжі», — повідомив «Малакаві» колишній працівник «Вашої Надії».

«У цьому немає нічого дивного, що ми відкриваємо у інших регіонах наші відділення і продаємо. У нас є досвід і напрацювання у веденні справ», — говорить Федір Олексюк.

Очевидно, справа із «Вашою Надією» і її колишніми працівниками швидко не закінчиться, адже останні погрожують навіть організувати прес-конференцію і на загал розповісти про роботу «Вашої Надії». Федір Олексюк таких погроз не лякається, говорить, що у нього все чесно, а допомога людям, які перебувають у скруті має стояти на першому місці.

old_editor, 17.03.2009 17:27



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини