Рак шкіри — одна із головних причин високої смертності

Сьогодні злоякісні пухлини шкіри займають друге місце у структурі онкологічних захворювань. Найбільш поширеною та небезпечною з них є меланома.

«95 зі 100 хворих на меланому вмирають, — розповідає Ольга Богомолець професор Інституту дерматології та косметології, організатор благодійного Всеукраїнського Марафону Здоров’я, — Хворі на меланому помирають в той рік, коли встановлюють діагноз».

За її словами, така ситуація склалась через невчасну діагностику та відсутність інформації про захворювання на меланому.

«Про меланому повинен знати кожен, адже умови навколишнього середовища сприяють розвитку різноманітних шкірних захворювань. Сонячні опіки отримані в дитинстві сприяють розвитку меланоми, а опіки отримані в дорослому віці — раку шкіри. В Севастополі в кожної сьомої дитини є ознаки меланоми. Десятки діагнозів раку шкіри щодня — ситуація критична», — розповідає Ольга Богомолець.

Благодійний Марафон покликаний проінформувати населення, закликати проходити обстеження.

«Мова йде про життя, і думати, що мене то не стосується – піддавати його загрозі. Не варто звинувачувати владу чи лікарів, кожен сам відповідає за власне здоров’я. Кожна мама має оглянути свою дитину, чоловіка та кожного члена сім’ї», — говорить Ольга Богомолець.

old_editor, 17.03.2009 15:25



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини