Ольга Богомолець: Рання діагностика – запорука життя

З Івано-Франківської області 130 дітей-сиріт підлягають диспансерному обліку. Близько 4000 тисяч дітей у дитячих будинках та школах-інтернатах області впродовж місяця проходили діагностику родимок на тілі, що перероджуються в пухлини шкіри.

Обстеження проводились безкоштовно професором Інституту дерматології та косметології Ольгою Богомолець, яка проводить благодійний Всеукраїнський Марафон Здоров’я та благодійні концерти українського романсу. Медичні огляди проходили в місті Севастополі, Черкаській, Чернігівській, Львівській, Рівненській, Волинській, Харківській, Одеській та Донецькій областях. Основною метою марафону є інформувати населення про необхідність діагностики родимок. «Основна проблема високої смертності на меланому є неправильно поставлений діагноз або пізнє звернення до лікаря, коли нічим не можна допомогти», — розповідає Ольга Богомолець.

«700 дітей з 9 областей у групі ризику і підлягають диспансерному обліку. Більше 30 % віднесено до групи високого ризику. Дітям-сиротам та дітям з малозабезпечених родин операції проводитимуться безкоштовно», — каже Ольга Богомолець.

old_editor, 17.03.2009 13:30



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини