Черговий «наїзд» на малий бізнес

Міністерство промислової політики України заявляє про необхідність відновлення дії Постанови Кабінету Міністрів України №1118 від 20.12.2008 року. За інформацією Мінпромполітики, скасуванням згаданої Постанови не задоволені численні підприємства легкої промисловості, які представляє Українська асоціація «Укрлегпром».

Свою позицію промисловці пояснюють тим, що реалізація фізичними особами права бути одночасно платниками єдиного податку та платниками ПДВ при відсутності податкового та бухгалтерського обліку дозволяє використовувати різні схеми ухилення від повної сплати податків, а юридичним особам, які працюють на загальній системі оподаткування, — зменшувати податкові зобов’язання.

Голова Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України Оксана Продан стверджує, що рішення про відновлення одночасного використання єдиного податку та податку на додану вартість було прийнято Урядом за умови обмеження обороту, з якого може бути надана податкова накладна і з введенням повного товарного обліку.

«Коли ми опрацьовували питання співіснування єдиного податку та ПДВ з’ясувалось, що багато підприємств таким чином мають можливість здійснювати виробництво для забезпечення роботи великих підприємств. Така співпраця вигідна для усіх партнерів і для держави. Що стосується думки про відновлення Постанови КМУ № 1118 через зловживання, то з введеннями обмеженнями обороту та обліком, вони можливі не більше, ніж на загальній системі оподаткування», — говорить Оксана Продан.



old_editor, 16.03.2009 16:52



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини