Юрій Луценко проти збільшення ліміту швидкості на автодорогах

Міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко негативно сприймає ініціативу уряду щодо збільшення ліміту швидкості на автодорогах України.

Про це Юрій Луценко повідомив вчора, 12 березня, в рамках «кущової наради» керівників регіональних підрозділів боротьби з організованою злочинністю, що відбулася у Полтаві.

«У мене є таблиця обмеження швидкості в країнах Європи: від Бельгії до Угорщини немає жодного міста, де обмеження швидкості є більшим, ніж 60 км. В Україні сьогодні цей показник — 60, і це повністю відповідає європейській практиці. Крапка. Друга позиція — швидкість на автомагістралях : 120-130 км — ліміт швидкості по всій Європі. В нашій державі є лише одна дорога, яку, відповідно до технічних характеристик, можемо віднести до категорії «автомагістраль», це дорога «Київ–Бориспіль». В Україні встановлена дозволена швидкість від 110 до 130 км, тобто ми нормально вписуємось до європейської практики. Говорячи про допустиму швидкість за містом по всій Європі , то цей показник становить від 90 до 100 км. У нас же пропонують внести фактично 130 км на годину. На мою думку — це просто безумство», — сказав Юрій Луценко.

За його словами, Міністерство внутрішніх справ наполягатиме на збереженні 60-кілометрового обмеження швидкості в містах, 130-кілометрового обмеження на автомагістралях, а також існуючого показника на автодорогах з фіксованою перешкодою від 90 до 110. «Це максимум, що ми можемо запропонувати для збільшення швидкості дорожнього руху. Всі інші норми ми вважаємо за необхідність залишити сталими», —наголосив міністр.

На думку Юрія Луценка, ціна проведення подібних експериментів є надто високою, оскільки у сферу ризику потрапляють людські життя. «Згідно сумної статистики, у минулому році маємо 15 тисяч поранених осіб, які потрапили у лікарні після ДТП, внаслідок перевищення швидкості. Якщо піти на ці авантюрні, не продумані експерименти, які пропонуються сьогодні в Кабінеті міністрів, то, нажаль, ми отримаємо 15 тисяч людей, які поїдуть не в лікарні, а в морг. Я категорично противник цього. Ми надто довго боролися за наведення порядку на дорогах, аби знову дозволити займатися вакханалією. Я ще раз кажу в усьому світі дороги існують для пересування, а не для спортивних гонок, небезпечних для населення», — резюмував Юрій Луценко.





old_editor, 14.03.2009 13:38



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини