«Динамо» робить крок вперед, або Як освистали Черновецького

Київське «Динамо» переконливо обіграло харківський «Металіст» в рамках першого матчу 1/8 фіналу Кубка УЄФА, з рахунком 1:0, що значно підвищує шанси київської команди на вихід у наступний раунд євротурніру.

Перший тайм звітного поєдинку залишився в активі київських футболістів, які раз по раз загрожували воротам Олександра Горяїнова, проте до серйозних моментів справа не доходила.

На 16 хвилині передачу Олійника замикав Валяєв, проте м'яч пройшов в трьох метрах вище від перекладини воріт «Динамо». Цей епізод так і залишився єдиним небезпечним моментом «Металіста» у першому таймі.

Гравці «Динамо», у свою чергу, грали в атакувальний, «широкий» футбол. Тріо Алієв, Кравець, Мілевський у першій половині матчу були найактивнішими у складі «киян», проте їхнім ударам бракувало точності.

Початок другого тайму залишився з футболістами «Металіста» — Олійник вивів на ударну позицію Коельо, проте останній пробив повз ворота.

На 54 хвилині – «динамівці» таки зуміли дотиснути гостей – черговий кутовий удар на користь «Динамо» завершився точною навісною передачею Алієва, яку головою замкнув Вукоєвіч – 1:0.

Повівши у рахунку, гравці київської команди, перейшли на контратакувальну стратегію – примушуючи «Металіст» розкриватися, створюючи вільні зони для нападників та півзахисників «Динамо».

Атакувальні потуги «харків’ян» завершилися кількома неточними ударами Коельо, та його «картинним» падінням у штрафному майданчику господарів, після боротьби із захисниками, проте арбітр показав Коельо жовту картку за симуляцію, не призначивши пенальті.

Остання «десятихвилинка» звітного поєдинку пройшла у насиченій боротьбі в центральній частині поля, без небезпечних ударів обох команд.

До речі, на початку гри відбувся невеликий курйозний момент: коли диктор по стадіону оголосила, що на матчі присутній мер Києва Леонід Черновецький, стадіон відреагував на таку новину добіркою лайки та нецензурних жестів, які демонструвалися вболівальниками у бік «VIP-ложі» стадіону.

old_editor, 13.03.2009 16:32



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини