Меморандум про співпрацю між банками, підприємцями та ОДА і досі не підписано

На Прикарпатті і досі не підписано меморандум про співпрацю між банками, підприємцям та обласною владою. Як повідомили «Малакаві» в Івано-Франківській ОДА, наразі, ще тривають консультації з банками.

За словами губернатора Прикарпаття Миколи Палійчука, основна проблема в тому, що в Івано-Франківській області знаходяться філії київських банків, яким треба отримати дозвіл на підписання меморандуму від центральних філій.

«Звичайно, ми не можемо змусити банк підписати меморандум, — каже Микола Палійчук, — Але ми обов’язково скажемо, що цей банк відмовився підписати меморандум, а люди самі проаналізують ситуацію і зроблять висновки чи звертатися їм за послугами до цього банку чи ні».

Попри те, що меморандум ще не підписаний, губернатор каже, що обласні чиновники допомагають підприємцям у вирішенні їхніх питань із банками.

«Є десятки прикладів, коли до нас звернулися підприємці за допомогою, і ми їм допомогли. Комусь потрібна відстрочка у сплаті кредиту на два-три місяці, щоб стати на ноги і далі платити кредит, і банки йдуть на це», — каже Микола Палійчук.

Нагадаємо, обласна влада пропонує банкам і підприємцям підписати меморандум про співпрацю, за яким банки зобов’язуються не піднімати в односторонньому порядку ставки по кредитах, не звертатися за послугами до колекторів та розглядати питання про пролонгацію кредитів. У свою чергу підприємці повинні повідомляти банки про труднощі із поверненням кредитів, якщо такі виникають та вчасно сплачувати позики.



old_editor, 13.03.2009 14:32



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини