Боржники у базі, але чи стане їх після цього менше?

Міністерство праці та соціальної політики за дорученням Юлії Тимошенко створило електронну базу підприємств та організацій, які мають борги із виплати заробітної плати своїм працівникам. Така електронна база даних формується з метою вести контроль над боржниками та повертати заборгованість податку на додану вартість.

Івано-Франківські підприємства-боржники до бази уже внесені. Про це «Малакаві» сказала Ярослава Ульванська, начальник управління праці ОДА.

«Ми ще до цього доручення постійно слідкували та моніторили інформацію про підприємства, де є заборгованість по виплаті заробітної плати, — сказала «Малакаві» Ярослава Ульванська ,— Щопонеділка всю інформацію надсилаємо до Кабміну, тож відомості по підприємствам області уже в базі».

За її словами, в місті створена робоча група на базі відділу управління праці, податкової адміністрації, прокуратури для відслідковування боржників. Також ця група має подавати інформацію про підприємства, яким першочергово необхідно повернути заборгованість по ПДВ, щоб власники могли виплатити заробітну плату робітникам, та підприємства, яким не оплатили виконаної роботи.

old_editor, 12.03.2009 17:27



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини