Гримчак: Заява Костенка про вихід з коаліції – політичний PR

«Заява голови Української народної партії Юрія Костенка про можливе відкликання депутатів від цієї партії з коаліції — не більше, ніж політичний піар», — вважає народний депутат України, представник Громадянського руху «Народна самооборона» Юрій Гримчак.

«З коаліції може вийти фракція, а окремі депутати — не можуть. Є роз’яснення Конституційного Суду, згідно з яким коаліцію у Верховній Раді створюють не депутати, а фракції, і тому вихід одного чи двох депутатів не є критичним для коаліції», — пояснив юридичний бік справи Юрій Гримчак.

«Сьогодні збереження коаліції — це єдиний шлях для того, щоб демократичні тенденції в розвитку країни і далі превалювали. І вийти сьогодні з коаліції, як на мій погляд, це спроба поставити Блок Юлії Тимошенко перед вибором: або йти на вибори, або йти в коаліцію з Партією Регіонів. І той і інший шляхи сьогодні не є продуктивними. Вони ведуть до того, що всі демократичні завоювання, які в нас були, будуть частково згорнуті», — вважає представник «Народної самооборони».

«І тому я не думаю, що заради політичного піару треба робити такі заяви», — підсумував Юрій Гримчак.



Нагадаємо
: вчора Юрій Костенко заявив, що УНП може відкликати своїх депутатів з коаліції, «якщо БЮТ не припинить вести політику подвійних стандартів». Голова УНП виступає проти «політичного бартеру» між БЮТ та Партією регіонів, який, за його словами, мав місце під час голосування за відставку міністра закордонних справ Володимира Огризка та відміну виборів до Тернопільської облради.

old_editor, 12.03.2009 18:02



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини