Підприємці та митники знайшли спільну мову

12 березня 2009 року Рада підприємців при Кабінеті Міністрів України, Державний комітет підприємництва та регуляторної політики та Державна митна служб а України провели спільні Громадські слухання з питань митного оформлення товарів.

Під головуванням Голови Держмитслужби України А. Макаренко підприємці з усіх областей України спілкувались з керівниками структурних підрозділів ДМСУ, представниками Міністерства фінансів, МОЗу, Міністерства охорони навколишнього середовища, Держприкордонслужби України.

Зважаючи на те, що сьогодні реалізація процедур митного оформлення в Україні є однією з найбільш обтяжливих у Європі, що призводить до втрати транзитної привабливості держави та конкурентоспроможності вітчизняних товаровиробників, необґрунтовано збільшує вартість товарів для усіх українських споживачів.

Голова Ради підприємців при Кабінеті Міністрів України Оксана Продан закликала всіх присутніх доопрацьовувати розроблену Картку питань митного оформлення товарів, які потребують вирішення та приймати активну участь у контролі за вирішенням зазначених у ній питань. «Громадські слухання це тільки початок спільної роботи у напрямку створення гідних умов митного оформлення товарів. Крок за кроком ми будемо спільно вирішувати усі питання, які цього потребують. — говорить Оксана Продан. — Для цього у нас є не тільки бажання, але й досвід і підтримка Голови ДМСУ».

Учасники слухань прийняли рішення щодо вирішення необхідних питань шляхом постійної співпраці та роботи у робочих групах.

old_editor, 13.03.2009 16:21



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини