Романюк: Ніхто лікарню не закриває, скоріше навпаки…

Півтора роки тому у Вигоді (Долинський р-н, Івано-Франківська обл.) дізналися, що на місці лікарні буде реабілітаційний центр для хворих на серцево-судинні недуги.

Проте мешканці Вигоди вважають, що це тільки прикриття, адже земля, де нині розміщена лікарня, очевидно, потрібна комусь із багатіїв. Кому саме — не знають.

Головний лікар Долинської районної лікарні Ігор Романюк, такого роду розмови спростовує.

«Ніхто лікарню не закриває, — повідомив «Малакаві» Ігор Романюк, — Скоріше навпаки, ми хочемо зайнятися оптимізацією лікувального закладу».

Одним з таких оптимізаційних заходів, на думку Ігоря Романюка, і стане відкриття реабілітаційного центру.

За словами пана Ігоря, наразі зі 120 ліжок, у лікарні задіяні лише 40, а в цей же час держава повинна витрачати кошти на утримання закладу, що є певною мірою нерентабельно.

Центр реабілітації «сердечників» вміщуватиме 850 хворих. Вартість путівки на лікування для однієї особи становитиме 5000 грн. Тобто, прибуток центру становитиме 4 млн. 250 тис. грн., що значно покращить рентабельність закладу.

Як переконує Ігор Романюк, ці кошти «вливатимуться» у бюджет району, і в майбутньому їх можна буде використати для реалізації потреб територіальної громади.

«Є певні особи, які хочуть на місці лікарні побудувати щось своє, щось не пов’язане з медициною, — сказав Ігор Романюк, — Я, в свою чергу, хочу запевнити, що не допущу передачі території лікарні у приватні руки».

Додамо, що розташування й інфраструктура лікарні справді сприятиме хворих на серцево-судинні захворювання.

Заклад має власну котельню, добрий під’їзд, чимало господарських приміщень і навіть вертолітну площадку.

Довідка

Як повідомив «Малакаві» Ігор Романюк, для відкриття реабілітаційного центру необхідно 6 млн. грн., з яких 1,4 млн. грн., слід використати на закупівлю спеціального обладнання.

old_editor, 27.02.2009 13:34



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини