Ситуація більш ніж катастрофічна, якщо не приймати ніяких дій, зазнає краху вся виробнича сфера міста — експерт

«Ми від серпня місяця, коли було прийняте рішення про збільшення орендної ставки, просимо чиновників про допомогу, — розповідає Галина Римарук, директор ВАТ «Українська побутова техніка», — Невже не можна було дане рішення затвердити хоча би з початку цього року? Це абсурд, як ми можемо наповнювати міський бюджет, коли мало того, що криза, та ще й така орендна ставка?».

Як повідомила Галина Римарук, за орендну завод повинен сплатити 1 мільйон 17 тисяч гривень, коли ще літом сума складала 36 тисяч гривень.

Невідомо чи таку суму заплатить інвестор, говорить пані Римарук. В гіршому разі будуть скорочувати працівників, і як наслідок, виробництво «перенесуть» в Білорусію, де набагато вигідніші умови.

Нарікають на підвищення орендної ставки і місцеві забудовники.

«Нам довелося скоротити близько сотні працівників, якщо ми і надалі будемо платити такі суми, то станемо банкрутами, а люди і далі перебуватимуть на біржі», — каже директор СП ТзОВ «Авалон» Едуард Кодзаєв.

Підприємці Івано-Франківська у розпачі, вони просять про зменшення орендних ставок, проте «достукатися» до чиновників не можуть.

«Сьогодні ситуація більш ніж катастрофічна, якщо не приймати ніяких дій, зазнає краху вся виробнича сфера міста», — вважає Галина Римарук.

old_editor, 27.02.2009 13:09



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини