Франківська влада сприяє банкрутству підприємств

10 липня минулого року міською радою було прийняте рішення про збільшення орендної плати за землю в двічі, що сильно вдарило по уже затверджених бюджетах підприємств.

Чому міська влада не може відстрочити свого рішення хоча б на період кризи? Це головне питання, з яким приватні підприємці звертаються до міської влади. Проте ні вдповіді, ні конкретних рішень з боку влади немає.

Немає не тільки рішень, а ще й присутності на зборах людей, в чию компетентність це питання входить в першу чергу: міського голови та представників управління архітектури.

«Влада не бажає співпрацювати,— говорить головний бухгалтер ВАТ «Промприлад» Мирослав Новгородський, — В цей непростий економічний період саме влада повинна розуміти та йти на зустріч підприємствам. Натомість вона тільки добиває нас таким значним підвищенням орендної плати ,і річ не просто у відсотках, 3 чи 4 %, чиновники нікому нічого не кажуть, а різниця в десятки тисяч гривень – значні витрати для підприємства».

За його словами, трьохвідсоткова орендна ставки (була 1,15 %) непосильна виробничим підприємствам.

«Збільшена оренда плата веде за собою звільнення працівників, і як наслідок – крах і закриття підприємств»,— каже Мирослав Новгородський.

old_editor, 26.02.2009 20:07



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини