Івано – Франківськ буде містом інвесторів?

«Ми змінили парадигму пошуку інвесторів. Ми будемо надавати інформацію, презентації, схеми управління інвестиційними процесами для забезпечення економічного розвитку Івано – Франківщини», — заявив Василь Федюк, начальник управління євроінтеграції та інвестиційної політики облдержадміністрації.

За його словами, у 2008 році загальна сума іноземних інвестицій склала 137 млн. дол., що суттєво зросла у порівнянні з 2007.

«Це високий показник, навіть у порівнянні з такими промисловими гігантами як Київ, Харків, Дніпропетровськ, — каже Василь Федюк, — Франківськ буде містом привабливим для інвесторів, ми активно пряцюємо у цьому напрямі».

У місті планується будова водозахисних споруд, модернізація системи тепла та водопостачання, ремонт доріг та спорудження асфальтного заводу. А крім того, будівництво штучних футбольних полів та використання альтернативних джерел енергії.

«Якщо ми шукаємо інвестора з новими технологіями та інноваціями, то і місто повинне відповідати вимогам самих інвесторів», — каже Галина Васильченко, експерт з питань місцевого та регіонального розвитку.

«На все про все в Європейському банку взято кредит на суму 14,7 мільйонів євро та окремо на розвиток доріг та тролейбусних ліній – 1 мільйон доларів»,— повідомив Василь Федюк.

old_editor, 26.02.2009 13:54



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини