Балога подарував своєму брату на день народження дипломатичний паспорт

Народний депутат України, представник парламентського руху «Народна самооборона» Геннадій Москаль звернувся до Міністра внутрішніх справ України з вимогою притягнути до відповідальності відповідно до Закону України «Про боротьбу з корупцією» посадових осіб Міністерства закордонних справ України, які незаконно видали дипломатичний паспорт, та Першого заступника Голови Закарпатської обласної державної адміністрації Івана Балогу за користування пільгами і перевагами при незаконному отриманні дипломатичного паспорту.

Коментуючи ситуацію, Геннадій Москаль навів по відношенню до Івана Балоги румунське прислів’я , яке звучить так: «Ну і що ж, що ти брат? – За бринзу потрібно платити».

Народний депутат Геннадій Москаль розповів, що в порушення Указу Президента України 153/98 від 22.02.1998 року «Про дипломатичний та службовий паспорти України» Міністерством закордонних справ України 10.11.2006 року був незаконно виданий дипломатичний паспорт Першому заступнику Голови Закарпатської обласної державної адміністрації Івану Балозі – рідному брату Глави Секретаріату Президента України Віктора Балоги.

«Згідно Цього Указу дипломатичний паспорт видається головам обласних, Київської та Севастопольської міських державних адміністрацій на строк виїзду у службове відрядження за кордон, але оскільки 10.11.2006 року Івану Балозі виповнилося 40 років, йому за рахунок держави рідний брат Віктор Балога зробив подарунок – дипломатичний паспорт», — розповів народний депутат.

Геннадій Москаль підкреслив, що «згідно Закону України «Про боротьбу з корупцією» корупційними діяннями є одержання особою, уповноваженою на виконання функцій держави, пільг чи переваг».

«Дипломатичний паспорт надає пільги в тому, що особа має можливість без оформлення візи виїжджати до країн Європейського Союзу та в інші країни, не вистоювати в чергах до посольств, не сплачувати мито в посольствах. На митницях і пунктах пропуску через державний кордон надаються переваги проїзду по окремій дипломатичній смузі. Дані особи не підлягають митному огляду, користуються в аеропортах послугами VIP-залів та іншими послугами та перевагами за рахунок держави», — резюмував представник «Народної самооборони» Геннадій Москаль.

old_editor, 18.02.2009 18:08



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини