Ткач пропонує повернути попередні умови реєстрації безробітних, незалежно від їхньої участі в селянських господарствах

Народний депутат Роман Ткач подав до Верховної Ради законопроект, в якому він пропонує відновити конституційні права громадян — членів особистих селянських господарств – на соціальний захист у випадку безробіття.

На даний час місцеві центри зайнятості реєструють тільки тих осіб, які приносять довідки, видані органами місцевого самоврядування, про те, що вони не є членами особистого селянського господарства. Таким чином, селяни хоч і не мають офіційної роботи, безробітними не вважаються і на державну допомогу права не мають.

На думку Романа Ткача, такі нововведення штучно зменшують кількість офіційно зареєстрованих безробітних за рахунок сільського населення і є дискримінаційними щодо селян. Це суперечить конституційним принципам та викликає значний соціальний спротив населення.

Народний депутат вважає, що є нагальна необхідність повернути попередні умови

реєстрації безробітних, незалежно від їхньої участі в селянських господарствах.

Роман Ткач переконаний, що прийняття закону відновить конституційні права жителів села – членів селянських господарств. А також буде нейтралізовано той негативний суспільний резонанс, викликаний дією нових обмежень права на допомогу по безробіттю.

old_editor, 18.02.2009 17:50



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини