Палійчук не тисне на банкірів, він їй просто попереджає

Вчора не був підписаний меморандум про співпрацю між банками, підприємцями та обласною владою. До цього кроку виявилися не готовими представники банків. Одним треба детальніше ознайомитися із текстом меморандуму, іншим — отримати дозвіл на підписання в центральних офісах.

Меморандум передбачає, що банки не мають права в односторонньому порядку піднімати відсоткові ставки по кредитах, вдаватися до послуг колекторських компаній та вилучати майно, якщо сплачено платіж на рівні 50 %. До того ж банкіри повинні розглянути можливості запровадження кредитних канікул та пролонгації кредитів.

У свою чергу підприємці-позичальники мають вчасно сплачувати кредит, а якщо у них виникли фінансові проблеми, то неодмінно ставити до відома працівників банку.

Банкірам не подобається пункт меморандуму, в якому говориться про вилучення майна. Вони говорять, що жоден банк не погодиться на його використання.

Проте, губернатор Прикарпаття Микола Палійчук наполягає на підписанні документу. Говорить, що, банкам, які не поставлять свій підпис під меморандумом обласна влада робитиме негативну рекламу. Тобто тільки банк підніме кредитні ставки чи не віддасть депозит, про це вже знатиме громадськість.

Прес-секретар губернатора Ігор Марковський каже, що це не тиск на банківські установи. «Це як попередження на річках: увага тонкий лід. Люди самі вирішують йти їм тудою чи ні. Так само і з банками. Влада попередить, а люди вирішуватимуть чи звертатися до того банку, чи ні», — каже Ігор Марковський.

Довідка

Повернутися до підписання меморандуму про співпрацю обласна влада та банкіри мають намір через два тижня.

old_editor, 18.02.2009 13:57



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини