Експерт: Яценюк починає передвиборчу гонку

«Людина, яка займається політикою, не має займатися грошово-кредитною системою. Тут треба обирати», — заявив під час інтерв’ю у програмі «Факти з Оксаною Соколовою» на ICTV Арсеній Яценюк.

Він підтвердив, що Секретаріат Президента пропонував йому зайняти посаду голови НБУ, проте Арсеній Яценюк вважає, що такі пропозиції ні що інше, як спроби політичних сил прибрати з дороги конкурента.

Щодо політичних амбіцій Арсеній Яценюк заявив: «У мене є політична амбіція — змінити не Національний Банк, а всю країну».

Політолог та директор Наукового інформаційно-аналітичного Центру НАТО, Олег Білоус вбачає у таких заявах екс-спікера перші кроки на його шляху до президентського крісла.

«У Арсенія Яценюка є досить непогані шанси перемогти на майбутніх президентських перегонах, — сказав «Малакаві» Олег Білоус, — Наразі він діє незалежно і в хорошому розумінні самовпевнено. Я вважаю, що він на правильному шляху».

Як переконує Олег Білоус, екс-спікер, заручившись фінансовою підтримкою, матиме всі можливості вдало скористатися падінням рейтингів конкурентів.

«Йому слід абстрагуватися від сучасних політичних процесів — головне, щоб на таких своєрідних початках, він не був замішаний у владних розбірках», — сказав Олег Білоус.

Нагадаємо, що прес-секретар Івано-Франківської обласної організація «Фронту Змін» в коментарях «Малакаві» зазначив, що наразі говорити про участь Арсенія Яценюка в президеньскій гонці зарано.

old_editor, 17.02.2009 19:10



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини