Банки забиратимуть квартири неплатників, або Як Президент лобіює інтереси великого капіталу

Вчора Міністерство юстиції повідомило, що банки мають повне право вилучати у клієнтів заставні квартири при невиконанні умов іпотечного договору. Відбирати квартири банки мають намір при тривалих простроченнях з платежів — понад 90 днів.

«Треба за це подякувати Президенту. Саме він наклав вето на закон, який пройшов у Верховній Раді, і який забороняв у зв’язку із кризою відчужувати нерухомість. Виходить, що Президент захищає не свій народ, а капітал, при чому не український», — сказав «Малакаві» юрист, засновник антиколекторської компанії «Ваша Надія» Федір Олексюк.

За його словами, уже всі держави запровадили для своїх громадян кредитні канікули. До прикладу, Великобританія запровадила кредитні канікули для всіх своїх громадян, Росія — тільки для неплатоспроможних.

«Якщо цього не зробити і в Україні, то буде соціальний вибух. Якщо сьогодні українці масово знаходяться у центрах зайнятості на обліку, а тим, хто працює не виплачують зарплати, то з чого їм платити кредит? Саме для них треба запровадити кредитні канікули», — говорить Федір Олексюк.

Що ж до відчуження нерухомості без рішення суду, то Федір Олексюк радить оскаржувати такі рішення в суді.

«Оскаржувати можна і треба. Просто люди не знають своїх прав і опускають руки, такого робити не можна», — каже Федір Олексюк.

old_editor, 18.02.2009 15:09



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини