Посол не зустрівся з журналістами. Причина — Ющенко

29 січня, у Тернополі планувався брифінг голови представництва Європейської Комісії в Україні, Жозе Мануеля Пінту Тейшейри.

Проте, на превелике розчарування журналістів, які прибули на брифінг з Тернопільскої, Івано-Франківської, Хмельницької, Кіровоградської та Рівненської областей, посол не зміг бути присутнім на брифінгу.

Причина — зустріч Віктора Ющенка з головою Європейської комісії Жозе Мануелем Баррозу, на якій був пристуній пан Посол.

За словами організаторів заходу, Жозе Тейшейра лише 28 січня повернувся до Києва.

За відсутності Посла, планувалася зустріч преси з його заступником — Дірком Шюбелем. Проте, останній в рамках візиту до Тернополя, затримався на зустрічі з місцевою владою і до журналістів так і не з’явився.

Поговорити з представниками мас-медіа прийшов Девід Стулік — прес-секретар Представництва Європейскої Комісії, який надав журналістам ексклюзивну інформацію про стан стосунків Україна-ЄС, проте заборонив її опубліковувати, погрожуючи майбутнім ігноруванням того медіа-ресурсу, котрий порушить дану «домовленість».

Зокрема, Девід Стулік розповів про нову ініціативу співпраці ЄС з східними країнами-сусідами, зупинявся на таких моментах, як: «газова війна», оновлення української газотранспортної системи, угода про Асоціацію, візовий режим між Україною та ЄС.



old_editor, 30.01.2009 16:58



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини