Анушкевичус: в місті не утискають російськомовне населення, або Для кого па’ятник Бандері є «кісткою в горлі»

Нещодавно, в одному з інтернет-видань з’явилося інтерв’ю з старостою російської громади в Івано-Франківську, Олександром Волковим, який стверджує, що у нашому місті утискаються права російськомовного населення. Зокрема, за його словами, це стосується відсутності в місті російськомовних ЗМІ та заборони публічного спілкування російською.

Міський голова Івано-Франківська, Віктор Анушкевичус, заявив «Малакаві», що висловлювання пана Волкова – надумані.

«Я хочу порадити Олександру Волкову поринути в історію і згадати, як за радянських часів на теренах Західної України нищилася російська мова, — сказав «Малакаві» Віктор Анушкевичус, — На сучасному ж етапі, жителі Івано-Франківська є толерантними та дружелюбно налаштованими до будь-якої людини, не зважаючи на те, якою мовою остання спілкується».

Мер Івано-Франківська також наголошує на тому, що влада міста не зобов’язана займатися випуском російськомовного ЗМІ.

«Якщо пан Волков хоче російськомовне ЗМІ в місті Івано-Франківську, нехай сам і займається його випуском», — сказав Віктор Анушкевичус.

Міський голова припускає, що такого роду заяви не є випадковими, а спрямовані проти патріотично налаштованих жителів міста.

За переконаннями Віктора Анушкевичуса, прикладом є відкриття пам’ятника Степану Бандері — «кістки в горлі» для всіх тих, хто має проросійську орієнтацію.

old_editor, 30.01.2009 13:08



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини