Вифлиємський Вогонь Миру в Івано-Франківську

28 грудня в Катедрі відбудеться урочиста передача Вифлеємського Вогню Миру громаді міста Івано-Франківська. Вогонь привезли до міста представники Пласту — Національної скаутської організації України. Після спільної молитви з духовенством Української Греко-католицької Церкви пластуни запалять свічки та лампадки присутніх Вогнем з Вифлеєму.

До України ж Вогонь потрапив уже вдесяте, коли 18 грудня 2008 року на митному переході «Рава-Руська» пластуни Львова, Івано-Франківська та Тернополя отримали його від польських скаутів — «харцерів». До того часу Вогонь пройшов шлях із рук у руки через Австрію, Словаччину та Польщу, а тепер світову скаутську естафету, за допомогою пластунів, перейняла й Україна.

Того ж дня велоестафетою Вогонь вирушив від польсько-українського кордону до Києва. По дорозі до столиці пластуни передавали його у головні храми церков Львова, Тернополя, Хмельницького та Житомира. Подолавши близько 600 кілометрів, пластуни привезли Вогонь до Києва, де 21 грудня на Софіївські площі відбулась урочиста передача Вогню духовенству, представникам влади, інших скаутських та громадських організацій, киянам та представникам Пласту всіх областей. Того ж недільного дня пластуни Франківська і Львова зійшли з Вифлеємським вогнем миру на найвищу гору України — Говерлу.

Проведення акції в Україні благословили Українська Православна Церква Київського Патріархату, Українська Греко-Католицька Церква, Українська Автокефальна Православна Церква і Українська Римо-Католицька Церква. Акція передачі Вифлеємського вогню проходить також за сприяння Голови Наглядової Ради Міжнародного благодійного фонду «Україна 3000» Катерини Ющенко.

Довідка

Вифлеємський Вогонь Миру постійно горить у Вифлеємі, у церкві, яка стоїть на місці народження Ісуса Христа. До Європи Вогонь з Вифлеєму привозять літаком австрійські скаути, а вже з Відня він мандрує із рук у руки цілою Європою. Вже вдруге у церемонії передачі Вогню для представників Європи участь взяли і представники України.

Цей Вогонь — символ любові і миру, які Христос приніс на землю. Щороку він мандрує по світу, долаючи кордони і єднаючи християн в часі Різдва Христового. Тому пластуни по всій Україні дарують Вогонь як символ тепла, миру і сподівання дитячим будинкам, сиротинцям, притулкам, лікарням, одиноким людям, усім тим, хто потребує підтримки та хоче відчути тепло Вифлеємської зірки. Цим Вогнем з Вифлеєму всі бажаючі запалять свічки на Святу Вечерю.

old_editor, 22.12.2008 18:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини