Франківські ЗМІ: криза «закриває» видання

В умовах кризи досить непевно себе відчувають не тільки будівельні компанії та агентства нерухомості, а й засоби масової інформації, особливо друкована преса.

В першу чергу — це пов’язано із видатками на друк та зменшенням кількості реклами.

«Ми відчули кризу у тому плані, що до нас стало заходити менше реклами від агентств нерухомості, деякі будівельні компанії теж знімають свою рекламу, — говорить Оксана Данилюк, головний редактор газети «Афіша Прикарпаття». — Ми позапланово скоротили видання на 12 сторінок, а також підемо у відпустку за власний рахунок до 20 січня. Але загалом наше видання почувається нормально. Ми працюємо і закриватися не плануємо».

Хоча не всі видання так само добре себе почувають, як скажімо «Афіша». Уже закрилася «Станіславська газета». Працівникам видання просто зателефонували і повідомили, що вони звільнені. Жодних офіційних пояснень…

У журналістських колах говорять, що себе досить непевно нині почуває ЗПС-інформ. Саме вони є засновниками «Станіславської газети» та «Світу молоді». До речі, про останню газету говорять, що вона також на грані закриття. Можливо, «Світ молоді» найближчим часом припинить своє існування або зміниться її періодичність — виходитиме раз на два тижні.

Також між журналістами Івано-Франківська активно ходять плітки про те, що газету «Репортер» викупило «Прикарпаттяобленерго». Нові власники, начебто, шукають іншого головного редактора і планують змінити формат і наповнення видання. Цю інформацію спростовує нинішній головний редактор «Репортеру» Олег Головенський. «Газету не продали. Перший раз від вас таке чую. Наразі ми працюємо, але сьогодні склалася тяжка і невизначена ситуація», — сказав Олег Головенський.

Не легша ситуація і у глянцевих видань. Закрився офіс івано-франківської редакції журналу «Статус. Економічні відомості. Захід». Говорять, що «Карпати»на час кризи «заморозив» проект. Журнал ВІП не має коштів на друк, а «Версаль» перестав друкуватись у якісній стрийській друкарні «Укрпол» і зайнявся пошуками більш дешевої друкарні.

Торкнулася криза й інформаційних сайтів. Припинив існування сайт piar.org.ua. Говорять, що виставлений на продаж сайт ifportal.net. Цю інформацію не спростовує і не підтверджує головний редактор Тарас Кобець, а просто віджартовується.
old_editor, 15.12.2008 22:25



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини