Для «маленьких людей» в Івано-Франківську створять клуб

Незабаром в Івано-Франківську на базі і за підтримки БХФ «Солідарність» буде створений клуб людей низького зросту «Великодушні».

У «Солідарності» вважають, що проблема людей маленького зросту існують. Це хвороба, яка, послуговуючись медичним терміном, звучить як гіпофізарний нанізм.

Бути дорослою, але маленькою людиною дуже проблемно. Їм, для прикладу, важко підібрати на себе одяг, знайти нормальну роботу (зазвичай, це низькооплачувана), добитися певних пільг і допомоги збоку влади. Доводиться постійно і марно оббивати пороги державних посадовців.

Через свій «дефект» таким людям постійно доводиться терпіти несправедливість.

Наприклад, пані Дарія влаштувалась на роботу в супермаркет «Сільпо» пакувальником. «Загалом, робота не важка, — розповідає вона, однак заробітна плата – 200 гривень в місяць». Чи можливо сьогодні прожити на 200 гривень?

Саме тому, люди з такими проблемами, як у пані Дарії, шукають підтримки серед організацій та людей, що розуміють їхні проблеми, намагаються допомогти.

Наприклад, до БХФ «Солідарність» за допомогою і підтримкою звернулася Дарія Павлишин — мешканка Івано-Франківська. У Фонді отримала благодійну допомогу продукти харчування з «Банку Їжі».

old_editor, 21.12.2008 14:17



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини