Франківські ЗМІ: виживуть тільки «світлі»

За даними рекламних агенцій, сьогодні найбільшим попитом користується реклама на радіо (найдешевша) та в інтернеті.

«На мою думку, після нового року буде дуже скрутно місцевим глянцевим виданням, оскільки вони більше орієнтовані на іміджеву рекламу, — каже Віктор Бурдін, директор «Рекламної служби Станіславова». — В умовах кризи, на імідж виділяють мало коштів, реклама має продавати. Тому, якщо брати друковані видання, то в кращих умовах опинилися суспільно-політичні газети. Тим більше, вони виграють під час виборів, коли до них масово заходитиме політична реклама».

На думку ж Олександра Корчмаря, голови Івано-Франківського обласного правління Спілки економістів України, виживуть ті ЗМІ, які будуть не тільки високопрофесійними і різноплановими, а й не спекулюватимуть на негативі.

«Майже по всіх засобах масової інформації проходить суцільний негатив, всі матеріали «чорні». Так не може бути. Адже є і щось добре, але про нього мовчать чи просто не можуть, чи не хочуть донести. І це погано. Репортажі мають бути «кольоровими» і «світлими», бо від «чорнухи» вже всі втомилися», — каже Олександр Корчмар.

До того ж, на його думку, керувати будь-яким ЗМІ має не журналіст, а хороший менеджер, який орієнтується в економіці. Лише тоді можна буде говорити не про закриття засобів масової інформації, а про їх нормальне існування.

До речі, є інформаційні проекти, на яких криза не так гостро вплинула. Наприклад, за інформацією Тараса Кобця, редактора-консультанта сайту www.pravda.if.ua, цей проект має намір у найближчий час розширюватися.

І ще, на рівні чуток, в Івано-Франківську має виходити новий проект — газета «Франківськ-time» (її, начебто, планують випускати власники журналу «ВІП»).

old_editor, 17.12.2008 20:09



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини