На Прикарпатті тривав проект, спрямований на на покращення фізичного розвитку молоді з особливими потребами

Впродовж серпня-жовтня тривала реалізація проекту Благодійного фонду «Карітас-Івано-Франківськ-УГКЦ», спрямованого на покращення фізичного розвитку молоді з розумовою неповносправністю. Проект втілювався в рамках програми «Не бути осторонь – творити зміни» Благодійної фундації імені короля Юрія за підтримки Фундації імені Стефана Баторія (Польща).

Проект мав на меті реабілітацію людей із розумовими вадами та їх інтеграцію в суспільство завдяки спорту. В ході реалізації проекту був дооблаштований спортзал при БФ «Карітас-Івано-Франківськ-УГКЦ», проведений семінар «Особливості фізичної підготовки людей з особливими потребами» для соціальних працівників. Налагоджена робота спортивних секцій із загальної фізичної підготовки, футболу, тенісу, аеробіки та легкої атлетики. У вересні та жовтні були організовані спортивні ігри, естафети та веселі старти.

Наприкінці жовтня, як підсумок проекту, відбувся товариський футбольний матч між командами «Невгамовні» та «Оре-оре-оре». У грі взяли участь як неповносправна молодь, так і представники молодіжних організацій міста та студенти. Гравці команд, якими опікується «Карітас», мали змогу перед матчем півтора місяці навчатись грі у футбол разом із професійним тренером.

В результаті реалізації проекту створена коаліція зацікавлених організацій у реабілітації молоді із обмеженими можливостями. До її складу увійшли: Карітас, МЦСССДМ, Центр соціально-психологічної реабілітації дітей та молоді з функціональними обмеженнями, облдержцентр фізичної культури і спорту інвалідів «Інваспорт» та Молодіжна комісія УГКЦ. Метою коаліції стане напрацювання моделей фізичної реабілітації розумово неповносправної молоді.

У Карітасі зазначають, що Центр дозвілля та соціальної адаптації молоді з розумовими вадами, на базі якого реалізовувався проект, – це новий напрям у роботі організації. І цей проект став першим у роботі Центру. Та організатори мають надію, що він стане успішним початком і Центру вдасться забезпечити належні умови для фізичного розвитку неповносправної молоді. А це і краще її психічне та психологічне самопочуття, розширення контактів з громадськістю та адаптація в суспільстві.

Благодійна фундація імені короля Юрія
old_editor, 07.11.2008 14:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини