Через падіння ціни на паливо, в Україні можуть подешевшати авіаквитки

Українські авіакомпанії переглядають ціни на квитки у зв'язку з падінням світових цін на нафту, пише Дело.

Наприкінці жовтня вартість гасу в українських аеропортах опустилася майже на 25 доларів за тонну. Так, зараз авіаперевізники в середньому платять 1,5 тисячі доларів за тонну палива. Першою про зниження паливної надбавки, що становить близько 15% вартості авіаквитка, заявила авіакомпанія Аеросвіт. Так, з 10 листопада паливна надбавка на українських рейсах буде знижена на 2 долари, на середньомагістральних — на 10 доларів, на далеких рейсах — на 20. Знижувати ціни мають намір й інших перевізники.

При цьому учасники ринку зазначають, що вартість гасу в Україні є однією з найвищих у світі. «Якщо ціна на паливо у світі продовжить знижуватися, то в нас вона теж знизиться, але тільки на копійки», — вважає директор авіакомпанії Роза вітрів Володимир Каменчук.

На думку експерта, авіакомпанії просто хочуть збільшити свій прибуток, у той час коли ціна на авіагас падає. Авіакомпанії у свою чергу заявляють, що знижувати паливні тарифи їм заважає відсутність конкуренції на ринку авіапалива.

На сьогоднішній день вартість тонни гасу в аеропортах Амстердама дешевша, ніж в українських, на 300 доларів.

Як повідомляла «Малакава», 17 жовтня Мінтрансзв’язку знову підвищило розміри зборів в аеропортах України. Таким чином, транспортне відомство частково переклало фінансування аеропортів на плечі пасажирів.
old_editor, 06.11.2008 14:17



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини