12 посадовців газових підприємств Прикарпаття притягнуто до відповідальності за неналежну підготовку до зими

З метою безпечного та надійного функціонування систем та об’єктів газопостачання в осінньо-зимовий період 2008-2009 рр., у ВАТ «Івано-Франківськгаз» і ВАТ «Тисменицягаз» створено комісію та розроблено план організаційно-технічних заходів у всіх районних управліннях експлуатації газових господарств. Під час перевірок підприємств інспекторами територіального управління Держгірпромнагляду по Івано-Франківській області виявлено неповне виконання ряду заходів.

Як повідомили ZAXID.NET в управління, за недостатню підготовку до осінньо-зимового періоду 2008-2009 рр. до адміністративної відповідальності притягнуто головного інженера ВАТ «Івано-Франківськгаз». «Івано-Франківськгаз» не виконує заміну і капремонт газопроводів згідно плану на 2008 р, не витримує графік перевірки газопроводів на щільність, монтаж пристроїв електрохімзахисту. На підприємстві відсутня необхідна кількість матеріалів і запчастин до обладнання. У «Тисменицягаз» несвоєчасно проводиться обхід газопроводів і плановий ремонт, ревізія обладнання газорозподільчих пунктів.

Не усунуті порушення згідно раніше виданих приписів і в окремих районних управліннях експлуатації газового господарства (УЕГГ) Прикарпаття. Зокрема, в Івано-Франківському і Тлумацькому УЕГГ відсутні акти-приписи щодо герметизації вводів і випусків інженерних комунікацій в багатоквартирних житлових і громадських будівлях. У Долинському і Галицькому УЕГГ випробовування газопроводів середнього та високого тисків на щільність проводяться з відставанням від графіку. У Косівському і Калузькому УЕГГ не проведено заплановану заміну газопроводів, які відпрацювали нормативний термін.

До того ж, не виконуються роботи з капітального ремонту будівель газорозподільчих пунктів, не здійснюється заміна фізично-зношеного та морально застарілого обладнання.

До адміністративної відповідальності притягнуто 12 посадових осіб вищевказаних районних управлінь експлуатації газового господарства Івано-Франківщини.
old_editor, 05.11.2008 18:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини