На Прикарпатті Міжнародний Червоний Хрест профінансує створення ремонтної бригади, яка допомагатиме одиноким

На Івано-Франківщині Міжнародний Червоний Хрест профінансує діяльність будівельно-ремонтної бригади, яка з листопада 2008 — по березень 2009 проведе дрібні ремонтні роботи в домівках одиноких прикарпатців — підопічних Товариства Червоного Хреста, - повідомляє ЗІК. Про це сьогодні, 4 листопада, повідомив місцевих журналістів на прес-конференції голова обласної організації Товариства Червоного Хреста Валерій Старченко.

Валерій Старченко зазначив, що створена коштом Міжнародного Товариства Червоного Хреста ремонтна бригада уже має перші замовлення на виконання столярних, штукатурних робіт: у Снятинському районі 29 заявок, у Тисменицькому — 20; Тлумацькому — 19, Галицькому — 14, Коломийському — 15.

«Створюючи таку бригаду, Міжнародний Червоний Хрест подає приклад органам місцевої влади, які, хочеться вірити, з часом створять такі необхідні гуманітарні бригади з надання різного роду ремонтних послуг для найбільш незахищених мешканців області», — зазначив Валерій Старченко.



Довідка:
За словами голови обласної організації Товариства Червоного Хреста Валерія Старченка, в області, яка найбільше постраждала від липневої повені, завершився перший етап надання всебічної допомоги потерпілим. З початку повені різного роду допомогу від Товариства Червоного Хреста отримали 21 800 краян, лікувальні заклади отримали допомогу на суму 2 813 598 грн. 122 особам, які найбільше постраждали і якими опікується Червоний Хрест, надано матеріальну допомогу на загальну суму 90 922 грн.

Зокрема, 14 серпня в область надійшов гуманітарний вантаж від Німецького Червоного Хреста з м. Дахау (одяг, білизна, миючі засоби) на загальну суму 35 606 грн. Львівська обласна організація Товариства Червоного Хреста надала колегам з Івано-Франківщини кондитерські вироби на суму 59 414 грн; Запорізький обласний Червоний Хрест виділив 5,5 тис. грн на закупівлю медикаментів для Богородчанської центральної райлікарні; Луганська ОО Товариства Червоного Хреста переказала по 30 тисяч грн у Надвірнянський пологовий будинок та обласну дитячу лікарню, а також надала 15 медпрацівникам Снятинського району матеріальну допомогу по одній тисячі гривень.

Крім того, Київська ОО Товариства Червоного Хреста разом з обласної радою привезли мешканцям Коломийського, Косівського і Снятинського районів 253 тонни овочів. Червоний Хрест Сумщини забезпечив постраждалу Івано-Франківщину 44,8 тоннами картоплі, 90 холодильниками “Норд”. Херсонська ОО Товариства Червоного Хреста завезла в Коломийську центральну райлікарню медобладнання на суму 100 800 грн, а також медикаменти для денного стаціонару Коломийського Товариства Червоного Хреста на суму 21 900 грн.



old_editor, 05.11.2008 16:53



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини