Найбільше від кризи постраждає молодь

Через економічну ситуацію та стрімке подорожчання долара українські позичальники можуть стати неплатоспроможними. Найбільш чутливими до фінансової кризи є молоді українці у віці 30-39 років: саме серед представників цієї вікової групи спостерігається найбільша частка довгострокових кредитів на придбання автомобілів та нерухомості (5%). У таких умовах Національний банк України має підтримувати населення та підприємства, які мають довгострокові валютні кредити, а не лише комерційні банки.

Для порівняння, частка користувачів кредитів на автомобілі та нерухомість серед всього населення Україні у віці старше 16 років становить 2%.

Молодь у віці 20-29 років є найактивнішими користувачами споживчих кредитів: 19% представників цієї вікової групи виплачують кредит на придбання споживчих товарів. Люди у віці 30-39 років також активно користуються споживчими кредитами (14%).

Водночас ці групи мають достатньо високий рівень добробуту. 43% респондентів у віці 20-29 років та 41% респондентів у віці 30-39 років (порівняно до 32% населення загалом) вистачає грошей на харчування, одяг, взуття та інші покупки (гарний костюм, мобільний телефон, пилосос тощо). Проте для придбання речей, які дорого коштують (наприклад, телевізор, холодильник), а також таких покупок, як машина, квартира вони мають заощаджувати або позичати.

Джерело: Український бізнес-ресурс
old_editor, 05.11.2008 15:21



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини