Ющенко зупинив дію постанови Кабміну, якою губернаторів відрізали від землі

Президент Віктор Ющенко зупинив дію постанови Кабінету міністрів, якою не передбачено підписання державного акта на право власності на земельну ділянку головою місцевої державної адміністрації або органу місцевого самоврядування.

Про це йдеться в указі Глави держави від 5 листопада, повідомляє прес-служба Президента.

Зокрема, Президент зупинив постанову від 16 жовтня 2008 року №926 «Про внесення змін до постанови Кабінету міністрів України від 2 квітня 2002 року №449».

Ющенко вважає, що зазначене рішення прийнято Кабінетом міністрів без урахування вимог Конституції, якими, зокрема, гарантується здійснення місцевого самоврядування. Зокрема, вказує Глава держави, у своєму рішенні Кабмін не врахував, що голови місцевих адміністрацій та органів місцевого самоврядування, виконуючи повноваження щодо підписання державного акта на право власності на земельну ділянку, не тільки формалізували такий акт, але виконували завдання щодо контролю за додержанням гарантованого частиною другою статті 14 Конституції України права власності на землю, зокрема права, що набувається і реалізується громадянами.

«Усунення зазначених посадових осіб від здійснення контролю за додержанням відповідних прав громадян негативно позначиться на забезпеченні прав громадян на землю», - йдеться в указі.

Також Президент просить Конституційний суд України розглянути питання щодо конституційності вищезазначеної постанови уряду. Цей указ набирає чинності з дня його опублікування.

old_editor, 05.11.2008 17:06



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини