Ющенко та Балога відмовилися від радників

Антикризове «полювання» на «білі комірці» стартувало. Президент підписав Указ про скорочення кожного четвертого свого підлеглого.

Голова Секретаріату Віктор Балога повідомив, найпершими підуть чиновники, чиї посади були «бюджетним баластом». «Баласту», як виявилося, найбільше у науковців. У Національному інституті стратегічних досліджень звільнять сто людей – фактично кожного третього. Ще два схожих інститути об’єднають в один, а по дорозі загублять майже дві третини персоналу.

Крім того - Президент та голова його Секретаріату відмовилися від радників за державний рахунок. Відтепер - виключно на громадських засадах. До речі, консультантів у Ющенка і так було найбільше, порівняно з його попередниками. За три роки радниками побувало близько 80 осіб – порахувала газета «Дело». Зараз, до скорочення, їх 19. Четверо поза штатом.

У решти – чималенька зарплатня, за середніми підрахунками півтори тисячі доларів на місяць - плюс пільги, службові автомобілі, і, за сприятливих обставин, - житло. Тобто – лише на саму радницьку зарплату з бюджету щорічно йшло 300 тисяч доларів.



"Репортер",
Новий канал
old_editor, 05.11.2008 16:52



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини