«Львівська залізниця» скоротила обсяги вантажних перевезень на 25% через простої «Карпатнафтохіму» та «Нафтохіміка Прикарпаття»

У жовтні «Львівська залізниця» скоротила обсяги вантажних перевезень на 25%.

Про це у коментарі повідомила керівник прес-центру «Львівської залізниці» Лілія Криницька.

За її словами, різке зниження обсягів перевезення спричинене зупинкою деяких підприємств Західної України. «Більшість великих підприємства регіону стоять або працюють не на повну потужність, зважаючи на це, зменшилася і частка перевезень вантажів залізничним транспортом». Серед підприємств, які зупинились, вона назвала ТзОВ «Карпатнафтохім», а «Нафтохімік Прикарпаття», «Нерудпром», НПК «Галичина», які, за її словами, порівняно із минулим роком відправляють лише 10-15% своєї сировини і готової продукції.

«І перспектива невтішна. Промисловість стоїть не тільки у нас, але й у сусідів, тому зменшився і транзит. Польща, Угорщина, Словаччина теж потерпають від кризи», — додала Криницька.

За її словами, через це багато працівників залізниці змушені взяти відпустки за власний рахунок. «Для того, щоб зберегти штат, вирішили рятуватися відпустками без збереження зарплати. Це стосується усіх залізниць, не лише нашої. І всіх працівників, у тому числі і керівного складу. Начальник залізниці минулого тижня теж офіційно був за свій рахунок у відпустці», — сказала співрозмовниця агентства.

Довідка: Львівська залізниця охоплює територію Львівської, Рівненської, Тернопільської, Волинської, Івано-Франківської, Чернівецької і Закарпатської областей.

Джерело: lviv.nezabarom.com.ua
old_editor, 06.11.2008 14:08



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини