В Києві відбувся перший благодійний аукціон на підтримку Українського Католицького Університету

11 жовтня 2008 року у Києві в готелі "Хаят" відбувся перший благодійний аукціон на підтримку Українського Католицького Університету.



З вітальними словами виступили Блаженнійший Любомир Кардинал Гузар, Високопреосвященнійший Архієпископ Іван Юркович, Апостольський Нунцій в Україні, п. Катерина Ющенко, отець – ректор УКУ Борис Гудзяк. У цій благодійній акції взяли участь єпископи УГКЦ та РКЦ, відомий громадський діяч Богдан Гаврилишин, інші громадські діячі, амбасадори, бізнесмени, політики —загалом близько двохсот осіб. За інформацією "Малоїкави" під час заходів за підтримку Молодіжного Християнського Форуму і за підтримку Церкви грамотою УГКЦ був відзначений наш земляк Олег Бахматюк, яку особисто вручив йому Блаженнійший Любомир Кардинал Гузар.

У минулому подібні аукціони вже не раз проводилися у Нью-Йорку та Чикаго, Лос-Анджелесі та Торонто. А цієї осені вперше аукціон проводився в Україні. Тепер він планується як щорічний захід, що має на меті відродити традиції меценатства.

Довідка: Український Католицький Університет (УКУ) - це вищий навчальний заклад, до становлення якого долучились митрополит Андрей Шептицький та кардинал Йосип Сліпий.

Український Католицький Університет успадкував і продовжує наукову діяльність Греко-Католицької Богословської Академії, яку створив у 1928-1929 роках у Львові Митрополит Андрей Шептицький, а очолив її перший ректор о. Йосиф Сліпий. Після закриття Академії в 1944 році її місію та функції перейняв на себе Український Католицький Університет св. Климентія Папи в Римі, організований та очолений у 1963 році Митрополитом Йосифом Сліпим. У 1994 році діяльність згаданої Академії було відновлено під назвою «Львівська Богословська Академія» (ЛБА), а в 1998 році остання здобула міжнародну акредитацію. Першим ректором відновленої ЛБА був о. Михайло Димид. У 2000 році його наступником став о. Борис Ґудзяк, якого у 2002 році рішенням Фонду св. Климентія і було призначено на посаду першого ректора УКУ.

old_editor, 15.10.2008 20:42



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини