«Нафтогаз» вирішив не давати газ боржникам

Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» не має наміру протягом опалювального періоду 2008-2009 років виділяти ліміти природного газу підприємствам комунальної теплоенергетики, які не погасять заборгованість за постачання палива в 2007-2008 роках. Про це на прес-конференції повідомив голова правління компанії Олег Дубина.

За його словами, борг підприємств ТКЕ всіх областей за 2007-2008 роки складає 1,160 млрд. гривень. «Без погашення цієї заборгованості НАК «Нафтогаз України» не виділятиме ліміти на споживання природного газу», - сказав він.

Заборгованість теплокомуненерго Дніпропетровської області за 2008 рік складає 154 млн. гривень, Харківської - 219 млн. гривень, Донецької - 191 млн. гривень, Криму - 62 млн. гривень, Луганської області - 86 млн. гривень, Львівської - 50 млн. гривень.

«Відповідальність сьогодні за тепло в країні несуть стовідсотково керівники міст і губернатори», - наголосив Дубина.

Він додав, що «Нафтогаз України» не несе відповідальності за занижені тарифи на теплоенергію (встановлює місцева влада), які не дозволяють підприємством ТКЕ накопичувати достатньо коштів для розрахунків за газ, використовуваний для виробництва тепла. Дубина також повідомив, що 6 газопостачальних компаній західних регіонів («Чернівцігаз», «Львівгаз», «Тернопільгаз», «Івано-Франківськгаз», «Закарпатгаз», «Волиньгаз») на даний час також накопичили заборгованість перед «Нафтогазом України» у розмірі порядку 345 млн. гривень, пише proUA.

old_editor, 15.10.2008 15:58



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини