Енергетики готуються до зими

Завершує підготовку господарських об'єктів до зими «Прикарпаттяобленерго». Вже замінено майже 3,5 тисяч опор ліній електропередач, відновлено 73 із 102 кілометрів повітряних ліній, продовжується капітальний ремонт трансформаторних підстанцій і перебудова електроліній, модернізація та будівництво мереж. За інвестиційною програмою на це виділено близько 60 млн. грн., — повідомляє журналіст «Малакава».

Враховуючи наслідки липневої стихії, інвестиції збільшені ще на 21 млн. грн.. Таким чином до кінця року вдасться відновити електропостачання за постійною схемою усіх населених пунктів, які потерпіли від стихії.

Хвилює енергопостачальників хід підготовки до роботи в осінньо-зимовий період об”єктів, які знаходяться в місцевостях, де є дефіцит потужностей, зокрема, в Поляниці та Яблуниці Яремчанської міськради. У Яблуниці, приміром, з розширенням туристичного бізнесу збільшено навантаження на електромережі і майже всі вони потребують перебудови. Однак з мешканцями села не вдалося погодити місце розташування нових об'єктів, й енергетики перекинули інвестиційні кошти, а це 5,5 млн. грн, на інші населені пункти.

Тож у час пікових навантажень можуть бути аварійні вимкнення.
old_editor, 13.10.2008 21:08



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини