«Івано-Франківськводоекотехпром» отримає від Міжнародного банку реконструкції й розвитку 7,1 млн доларів

Верховна Рада ратифікувала угоду, відповідно до якої 140 млн доларів, надані Міжнародним банком реконструкції й розвитку (МБРР) на реформування міської інфраструктури, одержить Міністерство з питань житлово-комунального господарства.

Гроші підуть на будівництво й ремонт систем водопостачання, водовідводів й утилізацію твердих відходів у містах, що виграли конкурс.

Більшу частину коштів одержать:

* комунальне «Агентство програм розвитку Одеси» - 35,54 млн доларів,

* Чернігівський водоканал - 14,8 млн доларів,

* «Івано-Франківськводоекотехпром» - 7,1 млн доларів.

На думку глави відомства Олексія Кучеренко, на ці кошти в Одесі побудують головний колектор довжиною 2,1 км і полігон твердих побутових відходів площею 80 га, в Івано-Франківську - нову установку хлорування й замінять 18,5 км каналізаційних труб, а Чернігів одержить нові водяні насоси.

Інші кошти не прив'язані до конкретних проектів і підуть на фінансування програм у так званих «відкритих містах».

Тобто там, де керівництво зможе підготувати проекти реформування системи житлово-комунального господарства відповідно до вимог МБРР і знайде кошти для сівфінансування. На ці програми Всесвітній банк має намір виділити 80 млн доларів.

Повернути гроші міста передбачають до 2027 року за рахунок зменшення витрат підприємств-учасників у результаті впровадження ресурсозберігаючих проектів.

Кредитна ставка - плаваюча й прив'язана до відсотків по зовнішніх позиках уряду.

За матеріалами «Эксперт»
old_editor, 30.09.2008 18:45



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини