Початок опалювального сезону для третини міста, яка отримує тепло від котельні на вулиці Індустріальній, під загрозою

Початок опалювального сезону для третини міста, яка отримує тепло від котельні на вулиці Індустріальній, під загрозою.

Рішення Івано-Франківського виконкому та Сесії міської ради від 29 серпня 2008 року про передачу цієї котельні з тепловими мережами в оренду за символічну плату 2,5 грн. не виконуються. Керівництво ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» і особисто А.Блащук саботує підписання Акту інвентаризації майна та затвердженого в сесійній залі договору оренди.

На виконання розпорядження Івано-Франківського міського голови від 22 липня 2008 року робочою групою було складно Акт інвентаризації майна, яке повертається у власність ВАТ «Прикарпаттяобленерго». Цей Акт було направлено для підписання у ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго». Проте звідти аж через місяць повернувся зовсім інший документ, який не відповідає змісту Акту, що був складений за результатами роботи робочої групи.

ВАТ «Прикарпаттяобленерго» такі дії ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» вважає недопустимими та розцінює як саботаж. На думку енергетиків, така позиція ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» фактично свідчить про небажання теплопостачальної організації виконувати рішення органів місцевого самоврядування та дотримуватися досягнутих домовленостей щодо вчасного початку опалювального сезону 2008-2009 років та забезпечення третини м. Івано-Франківськ теплом та гарячою водою, — повідомляє прес-служба ВАТ «Прикарпаттяобленерго».

«10 вересня 2008 року наша компанія, не дочекавшись оформлення результатів інвентаризації, - розповідає генеральний директор ВАТ «Прикарпаттяобленерго» Микола Чернявський, - направила до ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» підписаний проект договору, текст якого було затверджено сесією Івано-Франківської міської ради. Проте відповіді також не надійшло. Тому ми ініціюємо скликати засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайної ситуації для недопущення зриву початку опалювального сезону. Про загрозу відсутності тепла в оселях івано-франківців ми повідомили керівників міста та області».

Довідка: Відповідно до судових рішень 2002 року, які набрали законної сили, колишню районну котельню на вул. Індустріальній, 34 в обласному центрі у травні 2008 року було примусово повернено у власність ВАТ «Прикарпаттяобленерго».

Спершу саботаж з боку керівництва ДМП «Івано-Франківськтеплокомуненерго» не дозволив ВАТ «Прикарпаттяобленерго» отримати ліцензію на відповідний вид діяльності. Тож енергетики були змушені за символічну плату передати котельню в оренду. Однак тепер відмова тепловиків від співпраці не дозволяє підписати відповідний договір оренди, щоб у всьому Івано-Франківську вчасно розпочати опалювальний сезон.
old_editor, 29.09.2008 17:24



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини