У Франківську пройде відеопрезентація «Самогону» від Андруховича

Оскільки спільний тур Юрія Андруховича (див. Досьє IA MALAKAVA) та гурту «Карбідо» оминули Івано-Франківськ у стандартній програмі, арт-клуб «Химера» та віджей-група «КУБ» представлять для франківської аудиторії нестандартну програму.

29 вересня в арт-кафе клубу «Химера» відбудеться зустріч-показ відеоверсії ужгородського концерту з туру «Самогон» за участі Юрія Андруховича. Про це ZAXID.NET повідомили в прес-службі арт-кафе клубу «Химера».

«Самогон» — це нова, українськомовна версія проекту, вперше виданого у Польщі 2006 року. Українське видання «Самогону» здійснила мистецька аґенція «Наш Формат». Назва проекту метафорична — означає щось, зроблене власноруч і з природної сировини.

Альбом складається з дев’яти композицій, вісім з яких написані польськими музикантами на вірші Юрія Андруховича. При цьому сам автор текстів виступає в дедалі звичнішій для себе ролі - часом мелодекламатора, часом вокаліста. Дев’ятим номером «Самогону» є старовинна козацька пісня «Зеленая ліщинонька» у спільному аранжуванні Юрія Андруховича та музикантів.

На підтримку альбому у вересні цього року презентаційний тур Андруховича та «Karbido» відбувся у п’яти містах України - це Ужгород, Львів, Київ, Тернопіль та Дніпропетровськ. Івано-Франківськ не ввійшов до списку цих міст, проте завдяки віджей-групі «КУБ», постійним організаторам кіноклубу, франківська публіка зможе побачити відео-версію проекту та відео-інсталяцію до концерту.

Окрім пісень, що входять до альбому «Самогон», можна буде почути декілька пісень з нового спільного альбому Андруховича та «Карбідо», що вийде під назвою «Цинамон».
old_editor, 29.09.2008 16:03



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини