Партії Зелених України виповнилось 18 років

18 років тому відбувся установчий з’їзд Партії Зелених України. Ініціаторами створення партії - нової політичної сили у ще Радянській Україні - стала група активістів Всеукраїнської екологічної асоціації «Зелений світ». З перших років незалежності Зелені виступають за ефективну природоохоронну політику та демократичний шлях розвитку країни.

На сьогодні екологічні проблеми мають глобальний характер, тому їх вирішення можливе лише через міжнародне співробітництво. Партія Зелених України проводить активну зовнішню діяльність, зокрема у 1994 році ПЗУ стала повноправним членом Європейської Федерації Зелених партій. З 2004 року Партія Зелених України – співзасновник та повноправний член Партії Зелених Європи. У вересні 2007 року Партія Зелених України спільно з Євразійською Федерацією Зелених виступила ініціатором проведення Київського міжнародного екологічного форуму (КIEF). “Міжнародне співробітництво заради сталого розвитку» та «Екологічна безпека – основа національної безпеки» – стали провідними темами форуму та заклали фундамент нової політичної платформи ПЗУ.

На початку XXI століття очевидно, що короткострокові вигоди не варті тієї шкоди, яка наноситься природі. Тому сьогодні ідеологія Зелених спрямована на гармонізацію відносин в системі людина-природа.

Зелені України, як і всього світу, виступають:

- Збереження екосистем як джерела життя на Землі та забезпечення раціонального природокористування;

- Непорушність прав та свобод людини, адже кожна людина – незважаючи на стать, вік, етнічне походження чи фізичний стан – має право на вільний вибір та самостійне прийняття рішень;

- Представницьку демократію – як справедливий політичний устрій.

- Принципи екологічної відповідальності, свободи, справедливості, відсутності дискримінацій та недопущення насилля.

Протягом 1990-1992 років лідером ПЗУ був лікар, письменник Юрій Щербак. З жовтня 1992 року Партію Зелених України очолив відомий громадський діяч Віталій Кононов. В серпні 2006 року на XIV позачерговому з’їзді Головою Партії Зелених України було обрано Володимира Костеріна, — повідомляє прес-служба ПЗУ.
old_editor, 30.09.2008 17:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини